Coia Valls, premi Néstor Luján 2010

A La llibreria Viladrich, amb Esteba Martín, Rosa, la llibretera, X. R. Trigo, Gerard Vergés i Jesús M. Tibau.L'escriptora de les comarques de Tarragona, Coia Valls ha guanyat el Premi Néstor Luján de novel·la històrica, convocat per Columna Edicions, amb l’obra “La princesa de Jade”.

Felicitem la Coia, una persona molt estimada pel seu entusiasme i la seva predisposició a col·laborar en tot tipus d'actes literaris a les nostres terres.

Felicitats, pel llibre i pel premi.

 

Es tracta d’una novel·la històrica que se situa a l’any 551 després de Crist, quan l’emperador romà Justinià organitza una expedició a la Xina per descobrir el secret de la seda i satisfer, així, l’últim desig de la seva dona moribunda, l’emperadriu Teodora.
Segons l’autora, el repte del lector serà descobrir perquè aquesta bella princesa xinesa té uns ulls verds com el jade.
L’obra combina l’aventura, l’amor i l’exotisme d’Orient.
L’autora reusenca, que ja havia publicat contes infantils i la novel·la juvenil “L’ombra dels oblidats”, ha assegurat que guanyar aquest premi és un luxe i tota una responsabilitat.
Recorda, a més, que es tracta de la seva primera novel·la per a adults publicada.
El guardó, dotat amb 6.000 euros va néixer el 1997 en record i com a homenatge al periodista i escriptor Nèstor Luján i acull novel·les originals i inèdites escrites en català basades en fets històrics.
Aquest any se celebren el quinzè aniversari de la mort de Néstor Luján.

FONT: Tarragona Ràdio.

Compartir

Comentaris

Gràcies! per Coia (no verificat)