Presentació: Els cims invencibles. Entre Pàndols i Cavalls

Els cims invencibles. Entre Pàndols i Cavalls. Carme MeixNovetat de l'autora de Gandesa Carme Meix que publica Pagès editors.

Aquesta novel·la relata els fets i conseqüències de la Guerra Civil Espanyola tal com els van viure alguns dels seus protagonistes, que mai no van somiar ser-ho.

 

La presentació serà a la llibreria Viladrich, el proper dia 8 de març, a 2/4 de vuit del vespre.

Quatre amigues de Gandesa, un poble rural adormit en la pau de les vinyes, “on mai no hi passa res”; l’Agustí, que va intentar escapar-se a França i es va veure obligat a tornar i integrar-se a l’exèrcit republicà; l’Àngel, un xicot de Gandesa que va haver de fugir dels assassinats comesos en aquells pobles de la Terra Alta per una banda d’incontrolats, i va acabar enrolat al Terç de la Mare de Déu de Montserrat; o el Josep, casat i pare de família, que també va ser forçat a anar al front; el Jordi, membre involuntari de la Lleva del Biberó; o del Sebastià, amb el cap ple de fantasies i proclames. Tots ells, d’una manera o altra acabaran creuant el seu destí a la Batalla de l’Ebre, que tenyí de sang les nostres terres.

Carme Meix i Fuster, (Gandesa, 1937) és llicenciada en filologia catalana. Ha estat guanyadora, entre altres premis, del Caterina Albert i Paradís de poesia, 1991, i el de Novel·la Històrica de la Universitat de Lleida, 1995, amb El crit de l’esparver (Pagès editors, 1996). També és autora de la novel·la La dansada (Pagès Editors, 1996).

Compartir