La inspiració i el cadàver

La inspiració i el cadàverPresentació del llibre de poemes de Ricard Martínez Pinyol amb el que va guanyar el Premi Mallorca de Poesia 2010.

Andreu Subirats s'encarregarà de fer la presentació a la llibreria Viladrich el proper 26 d'abril, a les 7:30 del vespre.

Figures i paisatges naturals bellíssims són testimonis d'un cúmul de sensacions que singularitzen determinats instants del temps per damunt dels altres. Sensacions que es reprodueixen gairebé idènticament quan la memòria —o els somnis— evoquen aquells instants, o quan llegim els textos que han inspirat al poeta. La mort, que creix amb nosaltres fins a convertir-nos en cadàvers, no pot passar comptes amb aquestes sensacions. Són perennes.
La inspiració i el cadàver destaca per l'excellència en el conreu del poema en prosa, per la plasticitat de les imatges i per la profunditat de la mirada envers el món.

Ricard Martínez Pinyol
Va néixer l'any 1959 a Tortosa (Baix Ebre) i des de 1991 viu a Algaida (Mallorca). Llicenciat en Filologia Catalana i Belles Arts, és professor d'educació plàstica i visual a Secundària. Ha publicat els llibres de poemes: La maison-bleue (1976) amb Albert Roig, Disperses (1994) amb dibuixos de l'autor, Les aigües secretes (1997) dins d'aquesta mateixa col·lecció, Abelles i oblit (2006), La verdor i l'absent (2008) així com els llibres d'artista: Espais (1995) amb fotografies subaquàtiques i poemes, Interval (1996) gravat i poesia, llibre que va rebre un ajut a la creació dins el marc dels Premis "Pilar Juncosa i Sotheby's" que convoca la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca.
Joan Valent & Ars Ensemble el musicà al disc Ensems (2002).
Ha traduït el poeta brasiler Manoel de Barros dins l'antologia poètica amb traducció plural Riba del Dessemblat (2005). És present a les antologies: Mostra de poesia, Tortosa 1980, L'illa dels bous (1989), L'orgull de ser pocs (1993), Vores de riu (1997), Terres, ponts, paisatges (2002).

Compartir