Mitja dotzena d'ous

Nou llibre del Jordi Pijoan-López

Després de les dues novel·les Tu no m'estimes i l'exitosa Sang Culé, ara tocava que en Jordi ens lliurés un recull de contes, o cròniques. Es tracta de Mitja dotzena d'ous, sis històries que s'immergeixen en el gènere fantàstic sota perspectives i temes variats: psicofonies, esperits, fenòmens paranormals, pactes diabòlics, éssers sobrenaturals.

Psicofonia per a principiants: En Ramonet, un nen que pertany a una curta nissaga de curanderos, vol seguir les passes dels seus parents i decideix provar de fer una psicofonia al cementiri del seu poble, un llogarret que el lector podrà ubicar de forma de difusa a partir de la parla dels protagonistes dels diàlegs. L'experiment diguem que té èxit, però no en la forma que s'esperava en Ramonet.

Ni que la mort ens separi: En Sergi ha de patir l'arribada del sogre, el Sr. Ramon, a casa seva, després d'haver estat expulsat de totes les residències de la 3ª edat per on ha anat passant a causa del seu comportament indesitjable. Això no augura una convivència fàcil entre tots dos, la qual en Sergi voldrà tallar dràsticament.

Un mal esguard: Una família barcelonina en fase de desestructuració definitiva decideix visitar el zoològic de la seva ciutat. Potser és aquesta tensió psicològica del pare de família allò que el menarà a ser partícep d'un fenomen paranormal de greus conseqüències (tant per a ell com per al país...).
El dormilega: En Suso un dia se'n va anar a dormir havent perdut la noció del temps. Això, per a quan desperti, tindrà conseqüències en la seva vida... ben desgraciades.
Un contracte draconià: Óscar Lluch és un escriptor que, per obtenir l'èxit literari, va immolar la seva ànima a les més altes instàncies numèniques. Amb el que no hi comptava, és que tot plegat provocaria un conflicte mercantil d'alt abast entre dues parts interessades en la seva producció.
La mar que ens sotja: L'Eloi és un pescador que segons els seus conciutadans no hi toca gaire, ja que assegura mantenir relacions amb un ésser marí sobrenatural. Ell, però, sempre insisteix en la certitud de les seves afirmacions...
Compartir