Recomanem: Una vida regalada, de Pep Bertran

Una vida regalada. Pep BertanAvui recomanem 'Una vida regalada', de Pep Bertran, autor que vam poder saludar a la Fira del LLibre Ebrenc, junt amb l'editor (Ed. Saldonar).

Una vida regalada dibuixa un territori, la Barcelona més confusa i opaca del barri de la Ribera. La matèria primera d’aquesta història és la relació, contradictòria i variada, que el narrador i protagonista ha mantingut amb les dones amb qui ha compartit la vida. És una autobiografia literària, una introspecció sense contemplacions i una mirada fresca i poc respectuosa projectada sobre el carrer. La novel·la explora un triangle impúdic entre un Diògenes modern reciclat per la psicoanàlisi, les dones i la literatura. El resultat és una digressió que és al mateix temps un pretext per reflexionar sobre la pràctica de l’escriptura i la necessitat inevitable de conèixer la condició humana.
Nascut a Mataró l’any 1971, Pep Bertran ha estudiat Ciències de la Informació i direcció cinematogràfica. El 1996 va guanyar el premi Just Manuel Casero amb el seu primer llibre, La Ribera. Tot seguit va aparcar l’escriptura i es va formar com a psicoanalista. Amb Una vida regalada torna a la literatura.

*********

Edicions Saldonar inicia la publicació de llibres el març de 2010 amb els dos primers títols de la col·lecció «Íntims», creada amb la premissa d’incloure textos de ficció en què l’autor és alhora un narrador que s’implica en primera persona en la matèria que tracta.

És el cas d’Hermosa, el Capità i les nines russes, de Mariona Fernández, en què l’escriptora detalla en forma de diari el descobriment d’una dona a través de la mirada d’una persona estimada i desapareguda, i d’El misteri de «La nena de la clavellina», de Joan Sella Montserrat, una reflexió molt íntima sobre el viatge de la vida en què conflueixen reflexions personals, artístiques, històriques i gastronòmiques.

Pròximament, Edicions Saldonar traurà al mercat dues noves col·leccions, una sobre artistes del segle XX i una altra de catàlegs d’art.

Compartir