Sense Espanya

Sense Espanya. Modest Guinjoan i Xavier CuadrasRecomanem un nou llibre que analitza alguns aspectes econòmics de la independència de Catalunya.

Aquí podeu llegir l'article del diari Avui amb una entrevista als autors.

El pròleg és d'Antoni Serra Ramoneda: “Les seves conclusions [...] es desprenen d’una dissecció precisa de l’economia catalana i dels seus intercanvis comercials i fiscals”.

 

La qüestió de la independència de Catalunya es troba a primera línia del debat polític popular. La sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l’Estatut aprovat en referèndum s’ha interpretat de manera gairebé unànime com el tancament d’una època.
Per primer cop es planteja seriosament la decisió de separar-se d’Espanya, un projecte de dimensions colossals que obre molts interrogants. D’una banda, s’aconseguiria l’eliminació del dèficit fiscal, però de l’altra, la possibilitat d’un boicot comercial espanyol sobre les empreses catalanes genera inquietud entre els empresaris i treballadors catalans.
Modest Guinjoan i Xavier Cuadras han fet un exercici d’economia aplicada, rigorós i divulgatiu, que porta llum a aquests i altres interrogants que obre la situació actual.

Compartir