La sirena de l'Ebre... a Viladrich

Presentació del nou llibre de Glòria Fandos

"La sirena de l'Ebre"

A càrrec de Manel Subirats (editor), Félix Rodríguez (President d'Unió de Joves de les Terres de l'Ebre) i la pròpia autora, el dia 3 de juny a les 8 del vespre a la Viladrich.

Glòria Fandos. Samper de Calanda (Terol), des de 1973 viu a Tortosa. Col·laboradora habitual de la premsa local i comarcal i persona de gran activitat cultural, ha publicat “Tortosa, enyorança i amor” (1999), “Luz y sombras”(2000),“Sentiments sobre les Terres de l’Ebre i la seva gent” (2002), “Lo Nostre Teixidor” (2005), relat biogràfic del cantador de la jota improvisada de les Terres de l’Ebre, “Al Vent de l’Ebre” (2006), “Empremta de dona”(2006),“Puerta al horizonte”(2007), “Llum de Tardor” (2008), “Hojas Dormidas” (2008) i el llibre que teniu a les mans,“La Sirena de l’Ebre” (2010). Ha guanyat diversos premis i guardons, com ara el Frater (Madrid, 1999), el Joan Cid i Mulet de narrativa (Jesús, Tortosa, 2001), el premi de poesia internacional “Fèile Filiochta” (Dublin, Irlanda, 2001), el de narrativa Sant Jordi (Ulldecona, Tarragona, 2002), el de poesis Grup Luz de Luna (Barcelona, 2003 i 2004), menció d'honor de poesia al premi Ca l’Avi (Les Planes, Barcelona, 2004), el premi de poesia del Grup de Dones del Vendrell (Tarragona, 2005, 2007, 2008 i 2009). Tomàs Simon Plazas, cantautor d’Amposta ha musicat a tres dels seus poemes.

“La Sirena de l’Ebre” és un llibre de relats, els protagonistes dels quals tenen un punt d’unió comú que el lector anirà descobrint. Prenent per escenari les Terres de l’Ebre, els seus paisatges, els seus pobles i la seva gent, aquests relats s'engalzen l'un en el següent, de manera que el final sempre queda obert, donant l'opció d'una continuació; per això són relats i no contes.
Amb pinzellades acolorides, l'autora mescla la realitat amb el record, i aquest amb la imaginació i la fantasia, recreant tot un món propi en el que se submergeix el lector, un món tant real o tant fantasiós com la seva imaginació li permeti acceptar. Fugint d'una realitat que ens fa tancar els ulls, els personatges d'aquestes històries deixen passar pel seu davant imatges del món invisible i màgic de la imaginació... fins que el món imaginat és – o pot ser – tan real com qualsevol altre. Amors obsessius, situacions sorprenents, girs imprevistos com les mateixes aigües de l'Ebre, la poètica de les paraules que dansen sobre les aigües cristal·lines i tèrboles del riu de la vida. Un aiguabarreig interessant de sensacions que us sorprendrà, us emocionarà, que potser us farà plorar o riure. Caldrà llegir-lo per saber-ho.

Compartir