La cuinera. Coia Valls

La cuinera. Coia VallsLa cocinera. Coia Valls

 

L'apassionada vida d'una dona capaç de seduir una ciutat i actuar sobre el curs de la història gràcies al seu talent, esperit indòmit i art culinari.


L'essència d'un temps. El paladar d'una època.

Barcelona, 1771. La jove Constança Clavé, de setze anys, deixa la llunyana ciutat de Lima després de la mort del seu pare, un diplomàtic al servei del Virrei Manuel de Amat, per iniciar un llarg periple fins a Barcelona i reunir-se amb els seus avis. Duu paisatges, gustos i textures gravats a la memòria, i viatja amb la seva única herència: el quadern de receptes de qui va ser el seu primer mestre a la cort peruana, el xef Antoine Champel. A la ciutat,  la Constança somia amb convertir-se en una gran cuinera, tot i que la seva condició de dona li barrarà moltes portes.
No obstant, s’obrirà pas amb coratge i passió entre els carrers d’una Barcelona convulsa, movent-se entre els grups que criden a la revolució i aquells altres que freqüenten salons més refinats i exquisits; una esfera de poder on s’hi mouen personatges fascinants, com el Baró de Maldà.

Compartir