Bouesia 2012

Bouesia 2012La construcció de la casa del bou

100 anys de John Cage i el canal de l'esquerra de l'Ebre
Amposta, Deltebre, Tivenys, Tortosa, Vandellòs, Xerta
Exposició: del 02/06/12 al 01/07/12
Programa d'acceleracions: 1, 2, 3, 30 de juny i 1 de juliol

Bouesia 2012. “La construcció de la casa del bou” s’estructura al voltant de dos grans eixos: d’una banda les Acceleracions, un bon grapat d’activitats que es concentraran els dies 1, 2, 3, 30 de juny i 1 de juliol i entre les quals destaca una Bouromeria de Deltebre fins a Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre a Amposta, és a dir una peregrinació cultural a un centre d’art;  accions de l’artista plàstic David Ymbernon i de la ballarina senienca Sònia Gómez, també sonarà el Piano a quatre mans de Carles Santos i Inés Borràs, la música de Llorenç Barber i Montserrat Palacios i la poesia d’Eduard Carmona, Carles Hac Mor, Josep Pedrals i Andreu Subirats, entre d’altres.


L’altre gran eix és l’exposició Acceleració Bouhaus (1912-2012). Una exposició sobre la trajectòria de la Bouesia a partir del material documental aportat i com a registre del fet creatiu que s’ha generat durant el període 2005-2012, i un intent de dibuixar una genealogia de la Bouesia, de buscar una profunditat temporal fins a l’any 1912, anys de la inauguració del canal de l’esquerra de l’Ebre i del naixement de John Cage. L’exposició, que inclou un taller amb alumnes de l’IES Deltebre, es podrà visitar de l’1 de juny a l’1 de juliol a lo Pati Centre d’Art de les terres de l’Ebre, Amposta.

Així doncs, Bouesia 2012 commemora el centenari del naixement del músic americà John Cage i el de la construcció del Canal de l’Esquerra de l’Ebre. Cage va ser un pioner de la música aleatòria, la música electrònica i la utilització no estàndard dels instruments. És a dir, va revolucionar el panorama musical, de la mateixa manera que la construcció del canal de l’esquerra va revolucionar el Delta de l’Ebre i en va accelerar el progrés econòmic, social i cultural. El seu particular homenatge es farà a l’assut de Tivenys i Xerta on naix el canal de l’esquerra amb un recital poètic travessant a peu el riu Ebre i la interpretació de peces de Cage.

L’edició d’enguany de la Bouesia ha comptat amb la col·laboració del Centre d’Arts Visuals Lo Pati, els ajuntaments d’Amposta, Deltebre, Tivenys, Tortosa, Vandellòs-Hospitalet i Xerta, l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura de la Generalitat i diverses empreses privades.

Compartir