Els pobles perduts. 30 indrets oblidats de Catalunya

Els pobles perdutsPresentació a Viladrich. 12 de juliol, 8 vespre.

A càrrec de Joan Todó, coautor, i Xavier Cortadellas, editor.

Amb la col·laboració d'Edicions Sidillà

Els pobles perduts. 30 indrets oblidats de Catalunya

 

Un poble perdut és una pregunta oberta. Edificis ensorrats, esglésies abandonades, escales que no porten a enlloc... Com a qualsevol altre país, a Catalunya tenim també pobles perduts, molts d’ells oblidats.

10 escriptors han recollit la memòria, les llegendes i els paisatges de 30 d’aquests pobles: Perellós, a la Catalunya del Nord; Faió, Finestres i Iscles, a la Franja; el Camp de la Bota a Sant Adrià de Besòs; Fitor, Sant Cebrià dels Alls, Molinàs, Talaixà i Querós a Girona; Sallent, Valldarques i Puigcercós, al Pirineu; Santa Eugènia de Relat i Peguera a la Catalunya Central; Conill, Puimanyons, Rúbies, Solduga, Tragó i Blancafort de Noguera a Lleida; el Fonoll, Marmellar, la Mussara i Selmella a Tarragona i Corbera d’Ebre, Pinyeres i Algars a les terres de l’Ebre. També han anat a Barcelona, a l’antiga parròquia de Sant Genís dels Agudells, i a la Ciutat del Born que, a més de ser un lloc perdut, és un lloc que va perdre.

Els Pobles perduts cerca respostes i manté el record. Ofereix una guia humana sobre una gent que va haver d’aprendre a viure lluny d’on va néixer.

Xavier Cortadellas i Judit Pujadó (coordinadors)

Compartir
AdjuntMida
Cartell pobles perduts.pdf724.46 KB