Escola de Llibreria

Escola de LlibreriaL'Escola de Llibreria ja és una realitat:

El Gremi de Llibreters de Catalunya i la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona han creat l'Escola de Llibreria

El Gremi de Llibreters de Catalunya i la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona han decidit col·laborar en l'elaboració d'una sèrie de propostes formatives i de capacitació adreçades a llibreters en actiu i a totes aquelles persones que volen dedicar-se professionalment al món de la llibreria.

El primer pas d’aquesta col·laboració ha estat la signatura d'un conveni entre el rector de la Universitat de Barcelona i el president del Gremi de Llibreters de Catalunya per tal de crear l'Escola de Llibreria el 14 de maig de 2012. 

Diploma de postgrau de Llibreria

L'Escola de Llibreria proposa, com a primera iniciativa formativa, el diploma de postgrau de Llibreria, que s'adreça a qualsevol persona amb titulació universitària i a totes aquelles persones que, independentment de la seva formació inicial, tinguin un interès professional en l'àmbit de la llibreria.

Aquesta proposta de postgrau, la primera de l'Estat espanyol amb intenció de continuïtat i fruit de la relació empresa-universitat, és possible gràcies al Programa Llibreria Activa de l'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals) de la Generalitat de Catalunya.

El diploma ofereix coneixements relacionats amb el negoci de la llibreria, el marc legal, administratiu i comptable, els aspectes tecnològics de la producció, la distribució i el circuit del llibre (imprès i digital), el sector econòmic i les estratègies empresarials i de màrqueting, la gestió de la llibreria quant al fons, la presentació i l'atenció al client, així com tots els recursos d'informació i localització bibliogràfica. 

En definitiva, el Diploma pretén dotar l'alumnat dels coneixements i les capacitats per a la incorporació laboral en tota mena de negocis de llibreria.

Compartir